دسته‌بندی نشده

اچار فرانسه

شاید شما هم ضرب المثل طرف مثل اچار فرانسه می مونه رو شنده باشید . این مثال خودش نشان دهنده ی این موضوع هست که داشتن اچار فرانسه یکی از واجبات در هر خانه ی هست زیرا که تمام کار ها را می توان به اون واگذار کرد. پس اگر در خانه ی خودتون اچهر فرانسه ندارید همین الان تهیه کنید و حتما با ما در ادامه همراه باشد

آچار فرانسه یک نوع آچار با زبانه‌ایی قابل تغییر هست که این طراحی قابلیت استفاده‌ی این ابزار را برای بازو بسته کردن مهره‌ها و پیچ‌ها در سایزهای گوناگون یوجود اورده است.در این بلاگ سعی کرده ایم تاریخچه آچار فرانسه  تا به امروز و تنوع گوناگون ان را اعم از آچار فرانسه ی جغجغه‌ایی  و انواع  آچار فرانسه‌ی لیبرا مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

تاریخچه آچار فرانسه

این ابزار مهم در سال 1842 توسط مهندس انگلیسی، ریچارد کلابرن به وجود امد و ثیت رسیده است به همین دلیل در بسیاری از کشور‌های اروپا مانند فرانسه،ایتالیا و آلمان،آن را آچار انگلیسی می نامند. مهندس انگلیسی دیگری، ادوین برد بادینگ،نیز سبب توسعه این ابزار از لحاظ طراحی شد که در سال 1885 ثبت اختراع ایالت متحده را از آن  خود کرد.قابلیت تنظیم و  قفل شدن زاویه ی دستگیره و همچنین عرض زبانه  از قابلیت های جدید آچار فرانسه بهبود یافته بود. همچنین باید افزود که مهندس سوئدی، جوهان پیتر جوهانسون، توسعه ای بیشتری را در طراحی و ساخت آچار فرانسه به وجود آورد. و اما آچار فرانسه اولین بار توسط فرانسوی ها به صنعت ایران وارد شده است و دلیل اسم گذاری نیز به همین دلیل می باشد.

انواع آچار فرانسه

فرم‌های گوناگونی از انواع آچار فرانسه موجود می باشد.از آچار‌هایی گرفته که دارای نوک‌های تیزی می‌باشند که برای تنظیم فک متحرک، به اندازه ی قفل شدن به پیچ و مهره، نیازمند چکش است، تا آچار فرانسه های مدرن و به روزتر.

بعضی از انواع آچار فرانسه که ورژن های حرفه‌ایی‌تر و مدرن‌تری هستند، به صورت اتوماتیک به سایز مورد نیاز رسیده و کاملا به مهره‌ها می‌چسبد.این ابزار که دیجیتالی می‌باشند از فیلر‌های مخصوصی برای تنظیم فک بهره می‌برند.

مدل های ساده تر این ابزار، دارای لبه‌هایی دندانه دار برای تنظیم فک متحرک می باشد.

مدل دیگری از این ابزار که فک های آن در زاویه راست دسته قرار دارد به دلیل خوش دست بودن آن کاربرد فراوانی در جنگ جهانی دوم داشته است.

انواع مدرن آچار فرانسه به شرح زیر است:

  • آچار فرانسه جغجغه ایی
  • آچار فرانسه لیبرا

در این جا سعی شده است مختصری از مزایای آچارفرانسه‌های مختلف که ساخت شرکت رونیکس می باشند ارائه شود :

  1. این محصول بر حسب سیستم متریک طراحی شده است.
  2. فک‌های سخت کاری شده با بالاترین کیفیت و کمترین لقی را داراست.
  3. کیفیت بالای بدنه ساخته شده از آلیاژ کروم است.
  4. روکش دسته TRPبا بالاترین کیفیت جهت سهولت عملکرد و کاهش خستگی ناشی از کار طولانی مدت
  5. پیچ تنظیم بدون لقی و مستحکم

مزایای آچار فرانسه ساخت شرکت رونیکس:

  1. استفاده از روکش کروم در قسمت بدنه و فک
  2. قابلیت extra wide در قسمت فک متحرک برای جهت باز شدن عریض‌تر و کاربری موثر
  3. طراحی ویژه در قسمت دسته، جهت راحتی کاربری حین استفاده طولانی
  4. دسته ارگونومیک می باشد جهت بالا بردن میزان دسترسی به چرخش
  5. مجهز به فک‌های سخت کاری شده جهت بالا رفتن مقاومت در برابر ضربه
  6. ساخته شده از فولاد با گرید بالا

نکات مهم هنگام خرید آچار فرانسه

  • اندازه: نخستین نکته ای که هنگام خرید آچار فرانسه باید به آن توجه داشته باشید، اندازه کلی محصول است که بایستی آن را با توجه به میزان فضای موجود در جعبه ابزارتان خریداری نمایید. یقینا اندازه کلی آچار با باز شدن دهانه آن ارتباط مستقیمی دارد.
  • جنس آچار: نکته بعدی مربوط به جنس آچار فرانسه است که حتما باید به آن توجه داشته باشید. یادتان باشد آچارها بطور کلی وسیله ای هستند که در دراز مدت بسیار از سوی شما مورد استفاده قرار می گیرند و به همین خاطر بهتر است از جنسی باکیفیت و ماندگار همچون فولاد ساخته شده باشند و ضمنا ضد زنگ نیز باشند.
  • دسته مناسب: فاکتور با اهمیتی که در انتخاب و خرید آچار فرانسه باید ذهن خود را به متوجه آن کنید، دسته مناسب آچار است که هم باید از اندازه و پهنای قابل قبولی برای در دست گرفتن خود برخوردار باشد و هم در صورت لزوم از روکشی ضد لغزش و ضد تعریق پذیری برخوردار باشند. ناگفته نماند آچارهای دسته کوتاه برای وارد کردن فشار بیشتر جهت باز کردن پیچ های زنگ زده مناسب تر هستند.
  • فک متحرک: یادتان باشد ویژگی اصلی آچارهای فرانسه داشتن فک متحرک در بخش سَری خود است که سبب می شود شما بتوانید به کمک تنظیم فک توسط پیچ تنظیم محصول موفق به باز و یا بسته کردن انواع و اقسام پیچ و مُهره های ضلع دار شوید. فک یک آچار فرانسه به هیچ عنوان نباید لق بزند که اگر اینطوری باشد؛ نشان از عدم کیفیت محصول خواهد بود.
  • پیچ تنظیم (پیچ مرکزی): شاید بتوان گفت مهمترین نکته در خصوص خرید آچار فرانسه باکیفیت و ماندگار توجه به سالم بودن پیچ تنظیم یا همان پیچ مرکزی آن است که سبب می شود شما بتوانید دهانه آچار را به اندازه دلخواهتان باز کنید و مطمئن باشید که اندازه باز شده دهانه تحت هیچ شرایطی کم و یا زیاد نخواهد شد. پیچ تنظیم آچار فرانسه نه باید خیلی سفت بچرخد و نه خیلی راحت به حرکت در بیاید.
  • سایر ویژگی ها: اندازه باز شدن فک های آچار، زاویه بین آن ها، وجود حفره در قسمت انتهایی آچار جهت اهرم کردن یا حتی نگهداری محکم تر اجسام و غیره همگی از جمله ویژگی های آچارهای فرانسه بحساب آورده می شوند. خریداران عزیز توجه داشته باشند جدیدا محصولاتی از همین نوع آچارها در بازار موجود شده است که شما می توانید با برعکس کردن فک متحرک آچار، سطوح گرد و فاقد زاویه همچون لوله ها را نیز محکم نگهدارید.
  • قیمت آچار فرانسه: قیمت آچار فرانسه با توجه به جنس بدنه، کیفیت ساختاری و همچنین میزان اندازه آن مشخص می شود و این شما هستید که باید با توجه به نوع نیاز و همچنین میزان بودجه و فضای کافی در جعبه ابزارتان به دنبال یک آچار مناسب برای خود باشید.

تا اینجا با چند نکته درباره انتخاب و خرید آچار فرانسه مناسب آشنا شدیم. در ادامه لیستی از ۲۵ آچار فرانسه ارزان، باکیفیت و محبوب در بازار ایران را برای شما آماده کرده‌ایم. همه این آچار فرانسه‌ها از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند. فراموش نکنید که با کلیک روی تصویر یا دکمه هر آیتم، می‌توانید تصاویر و اطلاعات بیشتری را درباره محصول به دست بیاورید.

 آچارها برای بستن یک اتصال که شامل پیچ و مهره است به کار می‌روند. در برخی از نقاط دنیا آچارها به مهره گشا نیز معروف هستند. آنها از آلیاژهای کروم – وانادیوم ساخته می‌شوند. آبکاری با کروم به جلوگیری از زنگ زدگی آچار کمک می‌کند. حق ثبت اختراع اولین آچار به سولیمون مریک تعلق دارد که آن را در سال 1853 ابداع کرد. انواع زیادی از آچارها وجود دارند که انسان عادی در زندگی روزمره‌ی خود برای اهداف مختلف به آنها نیاز پیدا می‌کند.

آیا می‌دانستید؟تلاش برای صاف کردن آچار خم شده آن را ضعیف‌تر خواهد کرد.
آچارها بخش مهمی از جعبه ابزار را تشکیل می‌دهند. به غیر از آنهایی که معمولاً در خانه‌هایمان یافت می‌شوند انواع مختلفی از آچارها وجود دارند که کاربرد ویژه‌ی خود را دارند. برخی از آچارها مثل آچار لوله‌ی آتش نشانی برای مصرف خاصی به کار می‌روند. در حالی که آچارهای دیگر مثل آچار یک سر تخت و یک سر رینگی و یا آچار فرانسه می‌توانند برای مصارف مختلف به کار روند.

انواع مختلف اچار:

آچار دو سر تخت (Open – ended) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

هر دو قسمت انتهای این مدل آچار تخت است. دهانه‌های کاربردی آن یو شکل هستند. این دهانه‌ها هم اندازه نیستند. این آچار زمانی کارآمد است که با پیچ و مهره در تماس هستید و کار کردن با آن پیچ و مهره‌ها آسان نیست. این آچارها پیچاندن پیچ و مهره را بسیار راحت‌تر می‌کنند و به کارها تسریع می بخشند.

آچار دو سر رینگی (Box – ended) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار رینگی، حلقه‌ی بسته در هر دو بخش انتهایی خود دارد. این حلقه عموما جهت سفت کردن شکل شش ضلعی و در بعضی از موارد دیگر برای سفت کردن شکل مربعی طراحی و تولید شده است. حلقه‌ها در هر دو قسمت انتها اندازه‌های مختلفی دارند. این سبک از آچارها در مواردی به کار می‌روند که آچارهای دو سر تخت خوب عمل نمی‌کنند و کارایی چندانی ندارند. آچارهای دو سر رینگی از گرد شدگی لبه‌هایی که امکان دارد در زمان استفاده از آچارهای دو سر تخت رخ دهد، پیشگیری می‌کنند.

آچار یک سر تخت و یک سر رینگ (Combination) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار یک سر تخت و یک سر رینگ به همان صورت که از نامش پیداست یک آچار ترکیبی از آچار دو سر تخت و آچار دو سر رینگ است. این آچار یک حلقه‌ی بسته در یک قسمت خود دارد و بخش دیگر آن تخت است. این مدل اچارها کارایی بهتری دارند این سبک از آچارها می‌توانند جهت باز کردن پیچ و مهره‌ها با سر رینگی و بعد از آن جدا کردن اسان آنها با استفاده از سر تخت مورد استفاده قرار گیرند؛ آچارهای یک سر تخت و یک سر رینگ معمولا جهت استفاده در این نوع اچار به کار برده می شوند بنابر این هر دو قسمت انتهایی آنها هم اندازه هستند.

آچار فرانسه (Adjustable) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

اچار فرانسه نیز یک آچار با سر تخت است و فقط یک انتهای آن می‌تواند کارایی داشته باشد. اندازه‌ی باز شدن دهانه این اچار ثابت نیست و می‌تواند بر حسب اندازه‌ی پیچ و مهره متغیر باشد. این مدل آچارها می‌توانند برای پیچ و مهره‌هایی با اندازه‌های مختلف به کار برده شوند و بر عکس آچارهای قبلی که درباره ان ها صحبت شد که فقط می‌توانستند تنها برای یک یا دو مورد، استفاده شوند. اما استفاده از این آچارها در مناطق دور و یا محدود، بسیار کار سختی محسوب می شود.

آچار آلن (Allen) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار الن انتهای شش ضلعی دارد و به دو نوع T شکل و L شکل دیده می شود. آچار نوع T شکل شبیه نوع L شکل است (در شکل نشان داده شده) و تنها تفاوتش این است که یک دسته دارد که از فلز و یا پلاستیک ساخته شده که نوع L شکل این دسته را ندارد. این آچارها با سرهایی که درونشان شش ضلعی است، به کار می‌روند. آچارهای آلن برای پیچاندن پیچ‌ها به کار می‌روند. روشی که آنها عمل می‌کنند شبیه آچار پیچ گوشتی است.

آچار بکس (Socket) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار بکس کاملاً با پیچ و یا مهره چفت می‌شود. چنین آچاری به یک دسته نیاز دارد. در نتیجه بیشتر آنها مفصل درونی دارند. به هنگام استفاده از آچار بکس، لازم نیست که بعد از انجام پیچش از سر پیچ و یا مهره کاملاً برداشته شود. دسته می‌تواند برداشته شود و دوباره وصل شود در حالی که کاسه روی پیچ و یا مهره باقی بماند.

آچار خطی (Line) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار خطی چیزی بین آچار دو سر تخت و آچار دو سر رینگی است. هر دو انتهای این آچار بر خلاف آچار دو سر رینگی، تخت است. از طرفی بر خلاف آچار دو سر تخت، دهانه‌های آن به حد کافی گشاد هستند تا با سر پیچ و یا مهره چفت شوند. این آچار وقتی به کار می‌رود که پیچ‌ها و یا مهره‌ها از فلز نرم‌تری ساخته شده‌اند. آچارهای خطی حداکثر منطقه‌ی سر پیچ و یا مهره را پوشش می‌دهند و حداکثر تماس با آن را دارند در نتیجه آسیب وارده به سر فلزی نرم‌تر را به حداقل می‌رسانند.

آچار جغجغه (Ratcheting) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار جغجغه شبیه آچار بکس است. در آچار جغجغه دسته‌ی فلزی به مکانیزم چرخش ضمیمه شده که در مقابل به کاسه وصل شده است. چون دسته به کاسه وصل شده پس نیازی به جدا کردن خود آچار، از سر پیچ و یا مهره تا وقتی که کار انجام نشده است، نیست. این آچارها وقتی به کار می‌روند که محدودیت زمانی و یا مکانی وجود دارد. این آچارها کار را سریع‌تر به اتمام می‌رسانند و هم چنین می‌توانند در فضاهای محدود به کار روند.

آچار لوله گیر و یا آچار شلاقی (Pipe) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار لوله گیر نوعی آچار فرانسه است. گیره‌های این آچار شبیه اره هستند. این آچار عموماً برای لوله‌های آهنی نرم و لوازمی که شکل گردی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیره‌ها به حالتی طراحی شده‌اند که وقتی دسته به جلو کشیده می‌شود سفت‌تر می‌شوند. به خاطر حالت اره مانند گیره‌ها، این آچارها عمدتاً برای اهداف لوله کشی به کار می‌روند. اما این گیره‌های دندانه دار خراش‌هایی روی سطوحی که در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرند بر جای می‌گذارند.

آچار ترک و یا آچار گشتاور (Torque) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار ترک مقدار گشتاور ویژه‌ای برای سفت کردن ایجاد می‌کند. این کار به جلوگیری از سفت شدن بیش از حد مجموعه‌ی پیچ‌ و مهره‌ کمک خواهد کرد. مقدار گشتاور لازم می‌تواند با مدرج کردن آچار به دست بیاید. در برخی موارد همانند صنعت خودرو، سطح گشتاور لازم برای سفت کردن، مقدار دقیقی است. این آچارها در مجموعه‌ای از مکانیزم‌های دقیق به کار می‌روند که در آنها گشتاور اضافی همانند گشتاور ناکافی خطرناک است.

آچار دندانه‌ای (Alligator) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار دندانه‌ای در یک انتهای خود گیره‌های دندانه دار دارد و انتهای دیگر آن تخت است. شکل این نوع آچار شبیه دهان تمساح است به همین دلیل در انگلیسی نام آن آچار تمساحی است. این آچار زمانی مرسوم بود که آچارها برای سرهای مربعی طراحی شده بودند در حالی که امروزه برای سرهای شش گوشه‌ای طراحی می‌شوند. آچارهای دندانه دار امروزه خیلی استفاده نمی‌شوند و با گذر زمان طراحی‌های آن برای استفاده در سرهای شش ضلعی مساعدتر شده‌اند. این آچارها در زمان اوج خود، هر وقت که آچارهای معمولی دیگر در کار خود شکست می‌خوردند به جای آنها به کار می‌رفتند.

آچار طبلی (Drum key) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

این نوعی آچار مربعی است. این آچار برای کوک کردن آلات موسیقی ضربی به کار می‌رود. آچار طبلی یکی آچار ویژه است و نمی‌تواند برای اهداف دیگری به جز آن به کار رود. با سفت کردن میله‌ها و زه‌های آلات موسیقی با استفاده از این آچار، کوک کردن می‌تواند انجام شود. همان طور که از نامش پیداست این آچار برای کوک کردن طبل‌ها نیز به کار می‌رود.

آچار شمعی (Spark plug) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

این آچار نوعی آچار بکس و شبیه آچار جغجغه است. این آچار در هر دو انتهای خود دهانه دارد. آچار شمعی نیز یک آچار ویژه است. این آچارها فقط با شمع به کار می‌روند و به برداشتن و سوار کردن شمع خودرو که در حالت کلی خارج از دسترس است کمک می‌کنند و مصرف دیگری ندارند.

آچار لوله‌ی آتش فشانی (Fire – hydrant) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار لوله‌ی آتش فشانی نوعی آچار دو سر رینگی است. حلقه‌ی آن به شکل پنج ضلعی است. دریچه‌ی روی لوله‌ی آتش فشانی نیز به شکل پنج ضلعی است. دریچه‌ها نمی‌توانند با هیچ نوع آچار دیگری باز شوند. اینها آچارهای ویژه‌ای هستند که برای هدفی خاص به کار می‌روند. شکل نامنظم این دریچه‌ها آنها را مقاوم به حرارت ساخته است.

آچار چرخ (Lug) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

این آچار، چهار کاسه در چهار جهت خود دارد و دسته‌های آن بزرگ‌تر از دسته‌های آچار معمولی است. این آچارها نیز آچارهای ویژه‌ای هستند و در صنعت خودرو به کار می‌روند. این آچار برای سفت کردن پیچ‌های روی چرخ ماشین و یا خودرو به کار می‌رود.

آچار کلاغی (Plumber) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار کلاغی نیز نوعی آچار فرانسه و شبیه آچار شلاقی و یا لوله گیر است. این آچار منحصراً برای اهداف لوله کشی به کار می‌رود. این آچارها برای بستن و یا باز کردن پیچ‌ها روی لوله‌های سیستم لوله کشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. چون این آچارها قابل تنظیم هستند، یک آچار یکسان می‌تواند برای لوله‌های با اندازه‌ی مختلف به کار رود. این آچارها نیز آچارهای ویژه‌ای هستند.

آچار مهره (Dumb – bell) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

این یک آچار دو سر رینگی است. هم چنین به نام آچار استخوان سگ نیز مشهور است. اندازه‌ی حلقه‌ها در هر دو انتها متفاوت است. اینها نیز آچارهای ویژه‌ای هستند و به طور ویژه برای استفاده در دوچرخه‌ها طراحی شده‌اند. استفاده از این آچارها در محیط‌های تنگ دشوار است.

آچار اسپوک (Spoke) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

این یک آچار دو سر تخت است. دسته‌ی آن در حال اصلاح است تا گرفتن آن با دست بهتر شود اما با این وجود، اندازه‌ی کوتاهی دارد. این دسته باید به اندازه‌ی کافی کوتاه باشد تا آچار بین دو پره‌ی چرخ جا بشود. این آچارها برای استفاده در پره‌ها و میله‌های چرخ طراحی شده‌اند و برای دستکاری در فشار چرخ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آچار اسپود و یا بیلچه (Spud) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

آچار اسپود نیز یک طرفش تخت و انتهای دیگرش میخ است. این نوع آچار امروزه با وجود آچار کلاغی خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. این آچارها در اصل برای ردیف کردن پیچ‌ها با انتهای میخی و بستن آنها با انتهای آچاری‌اش مورد استفاده قرار می‌گرفتند. قبل از این که آچار کلاغی‌ها به بازار بیایند آچارهای اسپود برای اهداف لوله کشی به کار می‌رفتند.

آچار فشاری (Impact) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

این آچار به نام آچار هوا و یا اسلحه‌ی هوا نیز مشهور است. این نوع آچار یا با برق و یا با هوای فشرده و متراکم کار می‌کند. آچار فشاری برای ایجاد گشتاور بالا، در فرآیند بستن و یا باز کردن طراحی شده است. این آچار می‌تواند در بیشتر فرآیندها مورد استفاده قرار بگیرد و نوعی آچار بکس است. اما این آچارها نمی‌توانند در حالتی که گشتاور اعمالی در طول فرآیند باید دقیق باشد به کار روند. در نتیجه آنها در مکانیزم‌های با دقت بالا به کار نمی‌روند.

دسته حدیده :آچار دسته حدیده دو نوع دارد؛ نر و ماده. این آچارها در فرز و حدیده کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند در نتیجه به آچارهای دسته حدیده مشهور هستند. اینها برای اهداف رزوه کاری که همان ایجاد رزوه در حدیده است به کار می‌روند. حدیده یا قالب برای شکل دهی به فلزات ذوب شده در فرآیند تولید به کار می‌رود. به فرآیندی که در آن رزوه‌ها درون قالب و یا حدیده ایجاد می‌شوند سوراخ کاری گفته می‌شود. این نیز یک آچار ویژه است و برای اهداف دیگر به کار نمی‌رود.

آچار دسته حدیده نر (Male Die – stock wrench) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

برای ایجاد رزوه در مهره به کار می‌رود.

آچار دسته حدیده ماده (Female Die – stock wrench) :

انواع مختلف آچار و کاربرد آنها (همراه با تصویر)

برای ایجاد رزوه در پیچ به کار می‌رود.
همان طور که می‌بینید انواع متعددی از آچارها وجود دارند که کاربرد و اهداف ویژه‌ی هر کدام متفاوت است. اما حالا شما دقیقاً نوع آچاری را که برای کار در دست اجرای خود لازم دارید، می‌شناسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *