دسته‌بندی نشده

اطلاعاتی درباره ی پیچ و رولپلاک

یکی از ساده ترین و سریع ترین و مناسب ترین راه ها برای اتصالات در مکان های مختلف شامل کار در صنعت ، منازل و کارگاه ها و… استفاده از پیچ و رولپلاک است اما هر یک از این موارد دارای انواع و مدل های مختلفی هستند که در هر یک از موارد مختلف کاربرد متفاوتی دارد در ادامه این متن می خواهیم شما را با انواع مختلف پیچ و رولپلاک و کاربرد هر یک از ان ها اشنا سازیم با ما همراه باشید.

پیچ چیست؟

پیچ از دو بخش که شامل کلگی و پایه استوانه ای شکل ساخته شده است. به قسمت کلگی سر پیچ یا گل پیچ نیز گفته می شود که از جهت شکل ظاهری به مدل های مختلف و متنوعی که دارد تقسیم می شود. قسمت استوانه ای شکل که پایه پیچ است دارای شیارها یا رزوه هایی می باشد که در چندین طرح و شکل متناسب با جنس قطعاتی که به یکدیگر متصل می شوند تولید می شود. در بعضی مدل ها انتهای پایه پیچ تیز و در مدل های دیگر تخت می باشد. قسمت استوانه ای که به آن پای پیچ نیز می گویند گاهی تا نیمه رزوه می شود و در مواردی لازم است تا به طور کامل رزوه گردد. لازم به ذکر است به فاصله بین دو شیار گام پیچ می گویند؛ همچنین پیچ ها بر اساس جهت باز و بسته شدن به چپ گرد و راست گرد نیز تقسیم می شوند. پیچ ها در مدل و طرح های مختلفی متناسب با نیاز مصرف کننده و نوع متریال تولید می شوند که در ادامه این مقاله به تعدادی از انواع پیچ اشاره می کنیم.

انواع پیچ

همان طور که در متن بالا گفته شد پیچ در مدل های مختلف و متنوعی با کاربرد های مختلفی متناسب با سختی و نرمی مواد، نیاز مصرف کننده و … تولید می شود. انواع پیچ به صورت زیر می باشد:

پیچ چوب: پیچ چوب با نماد اختصاری WS ساخته می شود. شکل ظاهری پیچ چوب به اینگونه است که در گام های بلند تولید می شود یعنی فاصله بین رزوه ها زیاد تر است؛ علاوه بر این پای پیچ به صورت نوک تیز و صاف ساخته می شود و تا نیمه رزوه شده است.

پیچ چوب

پیچ فلز: پیچ فلز با نماد SMS تولید و طراحی می شود. پایه پیچ فلز به صورت تمام رزوه و با نوک تیز تولید شده است و رزوه ها در فاصله کمتری نسبت به یکدیگر ساخته شده است.

پیچ شش گوش: پیچ شش گوش که با نام Hex Bolt نیز معروف است به دو صورت تمام رزوه و نیمه رزوه تولید می شود و برای باز و بسته کردن آن باید از آچار مخصوص به ان استفاده شود.

پیچ شش گوش

پیچ چشمی: در قسمت بالای پیچ دارای یک حلقه است که از آن جهت آویزان نمودن لوازم و وسایل مختلف به کار گرفته می شود. پیچ چشمی به صورت تمام رزوه و نیمه رزوه و همچنین با گام های مختلف ساخته می شود.

پیچ چشمی

پیچ فیکس: پیچ فیکس برای اتصال بدنه های یونیت کاربرد دارد و در دو سر خود دارای دو مهره می باشد و در طرح ها و سایزهای مختلف در بازار تولید و عرضه می گردد.

پیچ ام دی اف: پیچ ام دی اف که به پیچ کابینتی شناخته شده است برای اتصال و مونتاژ کابینت های آشپزخانه استفاده می شود.  پیچ ام دی اف دارای پایه تمام رزوه و نوک تیز است و از نکات مهم موقع استفاده از آن این نکته است که قبل از بستن پیچ صفحه ام دی اف را سوراخ نمایید تا احتمال ترک برداشتن صفحه کاهش پیدا می کند.

پیچام دی اف

مزایای استفاده از پیچ در اتصالات

رزوه های به کار گیری شده در پایه پیچ علت بسیار مهمی برای افزایش مقاومت کششی به شمار می ایند. در ادامه با کمک مهره و رولپلاک می توان مقاومت و استحکام پیچ را بالا برد تا اتصالات محکمی داشته باشیم و شاهد تخریبات کمتری باشیم. از دیگر فواید استفادهاز پیچ اینگونه می باشد که:

  • پیچ به دلیل روکشی که روی فلزش دارد کمتر در معرض رطوبت قرار می گیرد و دچار زنگ زدگی نمی شود.
  • باز و بسته کردن پیچ نسبت به سایر روش های اتصالی اسان تر است.
  • پیچ ها مناسب با نوع متریال قطعات در مدل ها، اندازه ها و ابعاد مختلف ساخته و تولید می شوند.

رولپلاک چیست؟

متریال رولپلاک از فیبر ، فلز و پلاستیک است و در مواردی که پیچ تحمل وزن قطعات را ندارد یا بدنه قطعات شکننده است برای جلوگیری از ترک خوردگی قطعه و دیوار و صفحه استفاده می شود. نیاز به توضیح است که به رولپلاک مته دیوار خور نیز گفته می شود. امروزه استفاده از رولپلاک با توجه به فواید متعدد و هزینه پایینی که دارد در منازل و صنعت های مختلف کاربرد ان بیشتر شده است. از رولپلاک برای صنعت نجاری و کابینت سازی، نصب لوستر، آویزان کردن تابلو و لوازم تزیینی مختلف و علاوه بر این ها در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود. همچنین لازم به ذکر است که رولپلاک ها در مواردی از قبیل دیوار گچی، سقف کاذب، کناف و … به کار می روند. 

انواع رولپلاک

رولپلاک از لحاظ جنس بدنه، کاربرد و رنگ و اندازه در مدل های مختلفی تولید می شوند. در ادامه این متن می خواهیم به دسته بندی اناع رولپلاک ها بپردازیم:

رولپلاک ساده: رولپلاک ساده بدون لبه و شاخک است و یکی از پرکاربردترین رولپلاک ها محسوب می شود که به صورت دو یا چهار بر تولید می شود.

رولپلاک ساده

رولپلاک پروانه ای: رولپلاک پروانه ای به صورت پلاستیکی و فلزی ساخته و تولید می شود. رولپلاک پروانه بر روی بدنه دارای دو بال است که در زمان نصب و بسته شدن، دو تا بال یا پره رولپلاک در پشت نما گیر می کنند و بر جای خود محکم می شوند.

رولپلاک فیشر: علت نام گذاری این مدل رولپلاک شرکت تولیدکننده آن است. رولپلاک های فیشر از با کیفیت ترین پلاستیک ها تولید می شوند و برای نصب آن ها سوراخ های بزرگ تری ایجاد می شود. علاوه بر این رولپلاک فیشر مناسب استفاده در دیوارهای سیمانی، سنگی و بتنی است و پس از بستن پیچ حجم رولپلاک بیشتر می شود .

رولپلاک فلزی: رولپلاک فلزی در بین صنعت کاران به انکر بوت نیز مشهور است. این مدل رولپلاک ها در نماهای ساختمانی و قطور به کار گرفته می شود و پس از نصب به دیواره نما به طور محکم به یکدیگر متصل می شوند. علاوه بر این برای استفاده از پیچ های بزرگ رولپلاک فلزی انتخاب بسیار مناسبی است.

رولپلاک های HUD: رولپلاک HUD مناسب دیوارهایی است که قطر ان ها بیشتر است و از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و موقع استفاده از دریل هیلتی بهترین گزینه می باشد.

رولپلاک لبه دار: رولپلاک لبه دار از جهت شکل ظاهری مثل رولپلاک ساده است با این تفاوت که دارای لبه می باشد و پس از نصب پیچ لبه رولپلاک بر روی دیوار و نما ثابت نگه داشته می شود.

رولپلاک شاخک دار: رولپلاک شاخک دار بر روی بدنه یا دیوار شامل شاخک هایی است که هنگام بستن پیچ شاخک ها به دیواره داخلی محکم وصل می شوند و موجب ان می شود که اتصالات محکم تر شود.

رولپلاک شاخه دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.