اگر چه استفاده از یک دریل کار دشواری به نظر نمی رسد،اما اگر با روش کار ان به درستی اشنایی نداشته باشید این ایزار دستی کار امد می تواند به ابزار دشوار بدی برای شما تبدیل شود که کار را برای شما بسیار سخت و حوصله سر بر می کند .بودن یک دریل برقی یا الکتریکی چه با سیم چه شارژی در هر خانه ای امری بسیار ضروری می باشد. از سوراخکاری تا باز و بسته کردن پیچ ، یکدریل برقی می تواند استفاده های گوناگونی داشته باشد نه تنها برای انجام دادن کار های دستی و سطحی بلکه برای ایجاد ایجاد سوراخ یا بستن مواد مختلف استفاده می شود. به این صورت که گزینه ها و کارهای متعددی می توان با دریل برقی و شارژی انجام داد ممکن است کار با ان برای یک تازه کار که اولین بار از ان استفاده می کند کمی سخت و گیج کننده و دشوار باشد. بنابراین ما در این مطلب سعی داریم به برخی از نکات درباره ی تنظیمات مختلف برای استفاده از دریل و نکات ایمنی در حین استفاده از ان را به شما بیاموزیم و یاد اور شویم اگر چه امروزه اکثر دریل ها و برند های ان خودشان تنظیمات اولیه را دارندکه همیم امر کار با ان را اسان تر و سریع تر می سازد. در ادامه با ما همراه باشید تا کار با این ابزار پرکاربرد را یاد بگیریم.

استفاده از گیره در دریل کاری امری است بسیار ضروری
درصورت امکان، به گار گیری از گیره برای محکم نگه داشتن قطعه، این توانایی را به شما میدهد که بتوانید از هر دو دستتان برای مهار و کنترل دریل استفاده کنید. در این صورت این گزینه بیشتر برای دریلکاری در قطعات کوچکتر پاسخ گو می باشد و در مواردی مانند سوراخ کردن دیوار کاربردی ندارد زیرا دیوار خودش ثابت است.

مته مناسب دریل کاری
اکثر اوقات باید توجه داشته باشید متهای که در دریل قرار میدهید با جنس و کاری که قرار است انجام دهید مطابقت داشته باشد. اگر تردید دارید و مطمئن نیستید از دیگران پرس و جو کنید یا روی جعبهی متهها را مطالعه فرمایید. در مجموع هر مجموعه متهی مناسب باید شامل تعداد مشخصی از انواع مته برای چوب و انواع فلزات باشد. اگر هم می خواهید سوراخکاری را در گچ یا آجر انجام دهید باید از متههای مخصوص این مصالح استفاده کنید.

مته های تیز
به کار گیری از مته تیز، کار را بسیار آسان و ایمن می سازد، پس متهها را همیشه با استفاده از سنگ رومیزی، تیز نگه دارید زیرا اگر مته شما تیز نباشد کار را برای شما دشوار میسازد و سوراخ کاری شما تمیز در نمی اید.
ایجاد فرورفتگی در کار قبل از دریل کاری
زمانی که قصد دارید سوراخی روی قطعه فلزی یا چوبی ایجاد کنید، حتما نقطهای دقیق برای اغاز روی سطح ایجاد کنید این امر موجب ان می شود که کار شما دقیق باشد و بتوانید کل تمرکز و تسلطتان روی دریل و سوراخ کاریتان باشد . استفاده از میخ برای ایجاد فرورفتگی کوچک روی چوب یا فلز میتواند بسیارموثر و کارامد باشد. اگر میخواهید سوراخ بزرگی ایجاد کنید اول باید سوراخی کوچک و ظریف بهعنوان سوراخ راهنما ایجاد کنید و در اخر سوراخ عمیق تر و بزرگتری را روی کار اینجاد کنید.
استفاده از نوارچسب کاغذی
استفاده از این نوع چسب در محل ایجاد سوراخ راهنما موجب استحکام و مقاومت بالای قطعه میشود و از ترک یا لبپر شدن سطح قطعه پیشگیری میکند.

شروع دریل کاری با سرعت کم
مته دریل را در نقطهی موردنظرمحکم و دقیق قرار دهید. دریل کاری را با سرعت بسیار کم شروع کنید تا مطمئن شوید که از نقطه مورد نظر فاصله نگرفتهاید تا کار شما دقیق و با عمق دلخواه سوراخ کاری انجام شود.
کنترل سرعت دریل
دریل کاری با سرعت کم تا متوسط برای فلزات و دریل کاری با سرعت زیاد برای چوب گزینه بسیار مناسبی است.
فشار ندادن دریل
با فشار بیمورد و بی علت، دور موتور دستگاه افت میکند. علاوه بر این فشار بیش از اندازه ممکن است موجب کندی مته شود، در اخر شما مجبور میشوید برای پیشروی مته در کار دریل را بیش از حد فشار دهید و مته بازهم کندتر میشود. نتیجه را میتوانید خودتان حدس بزنید. حتی امکان دارد در اثر فشار بیشازحد مته در بین کار بشکند. به گفته حرفهایها احتیاجی به اعمال زور نیست. اجازه دهید ابزار کار خودش را بکند. اگر در حین کار با ابزار متوجه شدید که باید فشار بیش از حدی به ابزار وارد کنید حتما یک جای کار شما ایراد دارد و باید آن را مورد بررسی قرار دهید. همچنین در صورت اعمال فشار ممکن است دستگاه از دست شما سر خورده و تعادل شما به هم بخورد و دیگر تسلطی روی دستگاه نداشته باشید در نتیجه فاجعهای جبران نا پذیر رخ دهد. پس در انجام کار دقت کافی را داشته باشید و از فشار زیاد به دستگاه و سطح خودداری فرمایید.
تمیز و خنک نگه داشتن مته
حرارت بیش از اندازه مته در زمان دریل کاری موجب ان می شود که مته ی شما شکسته و یا کند شود. هنگام دریل کاری، ظرف آب خنکی کنار خود قرار دهید و پس از هر چند سانتیمتر دریل کاری که انجام دادید مته را برای چند لحظه داخل آن ظرف قرار دهید تا خنک شود.
جلوگیری از گیر کردن مته
اگر مته در کار گیر کرد، تا وسط راه آن را از سوراخ بیرون بیاورید تا خاک و مواد زائد از سوراخ خارج شود و سپس به کارتان ادامه دهید و هیچ وقت سعی بر این نداشته باشید با اعمال فشار و زور مته را به جلو حرکت دهید. باز هم اصرار بر این داریم که دریلکاری زورآزمایی نیست و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی میتواند خطرات جبران نا پذیری را به دنبال داشته باشد و حادثهآفرین باشد.
کاهش سرعت دریل با افزایش عمق
اگر در سطحی با ضخامت کم مثل تکهای چوب دریل کاری انجام می دهید، اگر در عمق زیاد سرعت دریل و مته به شدت بالا باشد یا اگر فشار زیادی به دریل وارد کنید، وقتی مته از آن سوی قطعهی کار خارج شود و از سطح دیگر کار خارج می شود و سطح سوراخ شده دیگر صاف نخواهد بود و لب پر خواهد شد. برای این امر دریل کاری را تا جایی ادامه دهید که نوک مته در حال نزدیک شدن به آن طرف سطح کار است. وقتی نوک مته را احساس کردید دریل را متوقف کرده و دریل کاری را از طرف دیگر ادامه دهید.
در ادامه در صورتی که در عمق بالا سرعت دریل و مته بالا باشد و اگر قطعه با گیره محکم نشده باشد امکان دارد قطعه کار همراه با مته بچرخد که باز هم نتیجهی دلخواهی را به شما نخواهد داد. پس درصورتی که عمق مته در کار بیشتر میشود، دور دریل را بایدکاهش دهید. البته این گزینه باز هم در مورد دیوار صدق نمیکند اما شما برای اطمینان حاصل کردن از نشکستن مته سرعت دریل را کاهش دهید تا از خسارت وارده به کار جلوگیری کنید.

دو مجموعه مته داشته باشید
کار عاقلانه ای است همیشه دو مجموعه مته به همراه داشته باشید و برای شروع کار از مته جدید که تیزتر است استفاده کنید و در اخر از متههای قدیمیتر برای اتمام کار استفاده کنید؛ در نتیجه بیشتر تایم ها یک مجموعه مته تیز خواهید داشت که در موقعیت های ضروری میتوانید از آن استفاده کنید و کار تمیز و دقیقی را بتوانید تحویل دهید .
نکات ایمنی لازم در مواقع کار با دریل
1- قبل از اغاز مته کاری ، محل مورد نظر را علامت گذاری کنید تا هم کار شما دقیق تر باشد و هم این که تسلط بیشتری روی دریل خود داشته باشید و بتوانید از هر دو دستتان برای انجام کار استفاده کنید.
2-همچنین عمق مورد نظر را نیز بر روی مته مشخص کنید تا سوراخ کاری بیش از حد انجام نشود تا از طرف دیگر خارج شود چون تحت هیچ شرایطی دیگر نمیشود سطح مقابل را صاف کرد.
3-مته مورد نظر را با توجه به اندازهی سوراخ مورد نیاز و نوع جنس کار انتخاب کرده و با آچار مخصوص آن را محکم کنید.
4-از هر دو دست زمان استفاده از دریل استفاده کنید تا ضمن رعایت اصول ایمنی سوراخ به درستی ایجاد شود زیرا در غیر اینصورت امکان دارد کنترل دستگاه از دست شما خارج شده و سبب حادثه شود.
5-برای نگه داشتن متریالی که می خواهید سوراخ کنید تحت هیچ شرایطی از دست استفاده نکنید چون ممکن است در حین کار به دست شما اسیب جدی وارد شود و در اثر برخورد مته با سطح مورد نظر جسم شما داغ شود و دست شما را بسوزاند.
6-جهت جلوگیری از سرخوردن مته در هنگام کار بر روی کاشی ، روی محل مورد نظر را تکه کاغذی بچسبانید .
7-در زمان جا به جایی دریل باید دقت کافی را داشته باشید دستتان بر روی دکمه روشن دریل نباشد.
8-به هیچ عنوان دریل را بوسیله سیم آن بلند نکنید
9-از سیم رابط بلند استفاده کنید.
10-در صورت ریخته شدن آب یا دیگر مایعات بر روی دریل فورا آن را با سشوار و یا گرمای آفتاب خشک کنید .
11-برای حفظ عمر دستگاه قطعا ،حداکثر قطر مته قابل استفاده در دستگاه را طبق اطلاعات داده شده از سوی سازنده ، رعایت کنید .
12-مراقب باشید تا به دستگاه ضربه محکم وارد نشود.
13-همیشه اول سر مته را در محل دریل کاری قراردهید و سپس کلید قطع و وصل را فشار دهید.
14-در زمان استفاده از ابزار حتما بایداز نظر پوششی نکاتی را رعایت کرد . مثل: استفاده از عینک ایمنی، بستن موهای بلند در پشت سر ، خودداری از پوشیدن لباسهای گشاد و آستین بلند.

دریل های معرفی شده برای چه کسانی مناسب است؟
ما سعی کردیم در این مقاله به طیف گسترده ای از بهترین دریل های موجود در بازار اشاره کنیم.
اگر فردی هستید که کارهای کوچک خانه خود را انجام می دهید احتمالاً بتوانید بهترین دریل خانگی مناسب کارتان را بیابید.
اگر تعمیرکاری هستید که کارگاه کوچکی دارید می توانید یک دریل متناسب با کارتان پیدا کنید.
در آینده در مقاله ای جداگانه به دریل های صنعتی و بتن کن نیز می پردازیم.
برای مقایسه و خرید بهترین دریل چه معیارهایی حائز اهمیت است؟
در انتخاب دریل ها به موارد زیر توجه شده است:
- قدرت و کیفیت ساخت دریل
قدرت موتور دستگاه و کیفیت بدنه و قطعات، مهم ترین پارامتر در انتخاب یک دریل می باشد.
- نوع و محل استفاده دستگاه
دیگر عامل تعیین کننده در انتخاب یک دریل مناسب، مکان و سطحی است که قصد استفاده از آن را دارید. آیا در منزلتان و برای انجام امور خانگی از دریل استفاده می کنید و یا در کارگاه و بر روی سطوح مختلف و سخت؟
- سهولت استفاده و وزن
قطعاً راحتی و وزن مناسب دستگاه از دیگر پارامترهایی است که در انتخاب یک دریل خوب تأثیرگذار است. هر چه قدرت دستگاه بالاتر رود، بالطبع وزن دستگاه بیشتر خواهد شد. لذا ضمن درنظر داشتن توقع خود از دستگاه، حتماً به این موضوع توجه داشته باشید.
- منبع تأمین انرژی (برق/باتری)
دریل ها به دو گروه برقی و شارژی دسته بندی می شوند. دریل های شارژی از باتری به عنوان تأمین کننده انرژی دستگاه استفاده می کنند. دریل های برقی نیز می توانند با استفاده از ولتاژ بالاتر، قدرت و توان بیشتری را در اختیار شما قرار خواهند داد.
- ویژگی های منحصر به فرد هر دستگاه
هر دریلی ممکن است دارای قابلیت هایی باشد که مختص آن بوده و به شما در بهبود عملکرد و کارایی بهتر دستگاه کمک کند. امکاناتی از قبیل وجود دسته کمکی برای تسلط بیشتر در کار، قابلیت تنظیم قدرت و سرعت دستگاه، کیف و جعبه همراه به منظور حفظ و نگهداری قطعات، چراغ توکار و مواردی از این قبیل.
همچنین سعی کردیم نیم نگاهی به قیمت دریل ها نسبت به نمونه های مشابه داشته باشیم تا راهنمای جامعی در این حوزه در اختیار شما قرار دهیم.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با موارد ذکر شده در بالا حتما مقاله راهنمای خرید دریل را مطالعه کنید.
بهترین دریل های موجود در بازار و نقاط ضعف و قوت آن ها چیست؟
در ادامه قصد داریم شما را با بهترین دریل ها و مزایا و معایب آن ها آشنا کنیم. همانطور که پیش تر اشاره شد، این انتخاب ها بر اساس مشخصات فنی دریل ها است. این کار را با درنظرگیری فاکتورهای مهمی که می تواند در انتخاب شما تأثیرگذار باشد، انجام داده ایم.
همچنین ارائه نقاط ضعف هر دریل بیانگر نامناسب بودن دستگاه و یا عدم کارآیی آن نمی باشد. بلکه قصد داریم شما را در انتخاب آگاهانه دستگاه با معیارهای مد نظرتان یاری نماییم.
در این انتخاب ها، تجربه استفاده عملی از دریل ها لحاظ نشده است. بنابراین پیش از انتخاب و خرید دریل مورد نظرتان حتماً از کسانی که تجربه استفاده از محصول را دارند نیز پرس و جو کنید تا به انتخابی جامع و کامل دست یابید.
معرفی بهترین دریل شارژی های موجود در بازار
در این بخش از مقاله به معرفی بهترین دریل شارژی های موجود در بازار ایران خواهیم پرداخت.
سعی کردیم نمونه های معرفی شده، طیف وسیعی از سلایق و کاربردهای مختلف را در برگیرد. مطمئنا با مطالعه و بررسی این دریل ها، دریل مناسب با نیاز و توان اقتصادی خود را خواهید یافت.
دریل شارژی Ronix 8614 – دریل شارژی قدرتمند و به روز

دریل شارژی Ronix 8614 ساخت شرکت رونیکس می باشد. این شرکت دارای سابقه طولانی در ایران بوده و نمایندگی و پشتیبانی فعالی در این حوزه دارد. وسایل برقی این شرکت ساخت چین می باشد.
این دریل خوب شارژی از تنوع بالایی در رنگ بندی برخوردار است. امکان خرید این دستگاه در رنگ های یشمی، سبز، آبی و سرمه ای فراهم شده است.
از جمله ویژگی های حائز اهمیت این دستگاه، استفاده از باتری و سه نظام خودکار می باشد. سه نظام خودکار آن، امکان تغییر آسان و پی در پی مته در حین انجام کار را به شما می دهد. البته سه نظام اتومات دستگاه لنگی داشته و هنگام کار کمی شل به نظر می رسد. اندازه سه نظام ۱۰ میلیمتر بوده و برای انجام امور خانگی و سبک مناسب است.
نقاط قوت
- مناسب برای کار و تعمیرات خانگی و کارهای سبک
- وزن بسیار پایین و سبک بودن دستگاه
- تنوع در رنگ بندی
- کیفیت و دوام بالای باتری و شارژ نسبتاً سریع
- قایلیت حمل و جابه جایی آسان در نقاط مختلف محل کار
- دارای LED جهت دید بهتر در محیط های کم نور و تاریک
نقاط ضعف
- کیفیت پایین و تاحدودی لق بودن سه نظام
- نداشتن کارایی در امور صنعتی و کارگاهی
- نبود اقلام همراه نظیر سرمته و قیمت نسبتاً بالا
این دریل ایرانی برای اموری که سهولت دسترسی در ارتفاع نیاز دارند، انتخاب خوبی است. کارهایی از قبیل نصب دوربین های مداربسته، کابینت و دکور منازل.
باتری ۱.۵ آمپرساعتی دستگاه، ماندگاری مناسبی داشته و با یک بار شارژ در حدود چندین ساعت (۶ ساعت) می تواند کار کند. زمان شارژ شدن نیز سریع و رضایت بخش می باشد. همچنین برای افزایش طول عمر باتری دریل، دریل به سیستم قطع هوشمند مجهز و دارای یک باتری اضافه نیز می باشد.
LED دریل در زیر سه نظام تعبیه شده و در هنگام کار روشن میشود. هر چند شدت نور و کارایی چندانی ندارد.
از جمله اقلام همراه این دستگاه، کیف و جعبه مناسب است که حمل و نگهداری آن را بسیار راحت می نماید.
سبک بودن و وزن کمتر از ۱.۲ کیلوگرمی این دریل از دیگر مزایای آن است.
قیمت دستگاه با توجه به قدرت و کیفیت آن، نسبت به نمونه های مشابه در بازار کمی بالاست.